tăieței japonezi

Tăieţei japonezi

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe de mare

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Tăieţei japonezi este un preparat asiatic în care ingredientul vedetă este crevetele.

Tăieței japonezi – o rețetă ușoară și foarte gustoasă de paste cu creveți, aromate cu sosuri cu specific asiatic.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală se pune apa la fiert, aproximativ 1,5 litri. 
  2. Când dă în clocot se adaugă pastele și se lasă să fiarbă timp de 6 minute, apoi se adaugă păstăile.
  3. Se lasă să fiarbă încă 2-3 minute, iar apoi se strecoară şi se spală cu apă rece.
  4. Se scurg de apă şi se amestecă toate cu o lingură de ulei.
  5. Într-o tigaie ceramică se pune o lingură de unt şi se lasă la topit.
  6. Când s-a topit se pun creveţii în tigaie pentru 2 minute. 
  7. Se toarnă peste creveţi sosul de susan, sosul de soia şi zeama de lămâie. 
  8. Se mai ţin pe foc timp de 1 minut după care se adaugă în tigaie si amestecul de paste şi păstăi pregătite anterior. 
  9. Se mai lasă tigaia pe foc pentru a se încălzi totul.
Se serveşte într-un bol, după ce se presară deasupra seminţe de susan.

Observație: Pentru unii copii (cu alergii sau astm), fructele de mare sunt recomandate de la 2 ani. Consultați medicul pediatru înaintea introducerii lor în alimentație și respectați regula celor 4 zile.

Sursă foto: https://flic.kr/p/7Up4Mc