Sfeclă coaptă cu măghiran și usturoi (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Sfeclă coaptă cu măghiran și usturoi este un preparat senzațional, atât ca fel de sine stătător, alături de chifteluțe vegetale, lângă pește, cât și în componența unui platou de antreuri.

Sfeclă coaptă cu măghiran și usturoi

Sfeclă coaptă

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se curăță sfecla, iar dacă nu se găsesc rădăcini mici, de mărimea unui ou, se poate tăia în felii de 1 cm grosime și cu latura de aproximativ 4 cm.
  2. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade C.
  3. Luați o folie de hârtie de copt, de aproximativ 1,5 m, o împăturiți în două pentru a-i dubla grosimea și o umeziți bine sub jet de apă.
  4. Se așază în mijlocul foii sfecla, împreună cu măghiranul și usturoiul zdrobit ușor cu lama cuțitului. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, apoi se sigilează bine pachetul de hârtie, ridicând colțurile și marginile foliei, orientându-le spre centru. Se pot folosi scobitori umezite pentru a prinde bine colțurile hârtiei.
  5. Înainte de a sigila pachetul, se adaugă oțetul și uleiul de măsline. Se introduce pachetul plin cu ingrediente în cuptorul încins, pe o tavă, și se gătește aproximativ 1 oră, până când sfecla devine fragedă. Verificați preparatul periodic și stropiți pachetul cu apă la nevoie.
  6. Sfecla se poate servi și simplă, alături de pește, dar se potrivește de minune și cu fasolea boabe.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Sorin

Share This Post On