Scoici cu salată de linte

Scoici cu salată de linte

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe de mare

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă proprie descoperită întâmplător dar cu mare succes la cei mici! Vă recomand să le pregătiți scoici cu salată de linte.

Această rețetă de scoici cu salată de linte a luat naștere într-o zi în care, întors de la muncă, am găsit în frigider doar câteva ingrediente. Și iată ce-a ieșit:

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dacă scoicile sunt proaspete, se spală foarte bine având grijă să îndepărtați mustățile și să nu fie desfăcute sau crăpate.
  2.  Puteți folosi și scoici congelate ceea ce vă ușurează munca, dar și gustul va fi diferit. Eu personal prefer o muncă în plus pentru un gust mai bun.
  3. Se încinge foarte bine o tigaie mare sau un wok în care adăugăm scoicile alături de câteva linguri de ulei. Se scutură bine și se adaugă restul ingredientelor, cu excepția sucului de lămâie.
  4. Dacă scoicile pe care le-ați folosit au fost proaspete, continuați să le amestecați până când scoicile se deschid, iar cele care au rămas închise se aruncă. 
  5. Stoarceți sucul de lămâie, aduceți la punctul de fierbere și serviți imediat alături de salată de linte cu ceapă.
  6. Salată de linte cu ceapă Fierbeți pentru aproximativ 15 minute în apă cu sare lintea hidratată în prealabil, după care scurgeți de apă și amestecați-o cu ceapa tocată în felii subțiri.  Asezonați cu ulei de măsline, sare, piper și serviți alături de scoicile pregătite mai sus.   Poftă bună!
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro