Păstrăv cu gutui 1 an

Păstrăv cu gutui

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Păstrăv cu gutui este o combinație pe care cei mici o vor adora!

Păstrăv cu gutui, lămâie și cartofi pentru o masă delicioasă și hrănitoare. Atât părinții, cât și copiii, pot servi acest fel de mâncare aromat și gustos.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță păstrăvii și se introduce câte un fir de tarhon în fiecare pește.
  2. Cimbrul, pătrunjelul, piperul, sarea și uleiul se mixează la blender pentru a se obține o pastă. 
  3. Se feliază legumele, gutuia și lămâia. 
  4. Cartofii se spală, se decojesc și se taie felii cam de 1,5 cm.
  5. Se unge o tavă de copt cu ulei, în care se așază păstrăvii peste care se presară puțină boia de ardei dulce. 
  6. Alături se așază feliile de cartofi, de gutui și de lămâie. 
  7. Se întinde peste toate acestea sosul obținut la blender cu o lingură sau cu o pensulă pentru uns. 
  8. Se mai adaugă în tavă o ceașcă de apă.
  9. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace totul timp de 30 de minute sau până când se înmoaie cartofii. 
Se servește alături de salată de sfeclă.

Sursă foto: https://flic.kr/p/66hk8t