Păstrăv cu gutui (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Păstrăv cu gutui, lămâie și cartofi pentru o masă delicioasă și hrănitoare. Atât părinții, cât și copiii, pot servi acest fel de mâncare aromat și gustos.

Păstrăv cu gutui

Păstrăv cu gutui

Ingrediente:

– 5 păstrăvi
– 1 gutuie
– 4 cartofi
– 1 fir de praz
– 2 căței de usturoi
– 4 fire cimbru verde
– 4 fire tarhon
– 1 lămâie
– 1 legătură pătrunjel
sare de mare
piper
– boia de ardei dulce
– puțin ulei de măsline
– 1 ceașcă de apă

Mod de preparare:

Se curăță păstrăvii și se introduce câte un fir de tarhon în fiecare pește. Cimbrul, pătrunjelul, piperul, sarea și uleiul se mixează la blender pentru a se obține o pastă. Se feliază legumele, împreună cu gutuia și lămâia. Cartofii se spală, se decojesc și se taie felii cam de 1,5 cm.

Se unge o tavă de copt cu ulei, în care se așază păstrăvii, peste care se presară puțină boia de ardei dulce. Alături se așază feliile de cartofi, de gutui și de lămâie. Se întinde peste toate acestea sosul obținut la blender cu o lingură sau o pensulă pentru uns. Se mai adaugă în tavă o ceașcă de apă.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace totul timp de 30 de minute sau până când se înmoaie cartofii. Se servește alături de salată de sfeclă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/66hk8t

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On