Top 5 reţete cu migdale

Migdalele sunt bogate în grăsimi mononesaturate, proteine, vitamine și mineralereţete cu migdale. Iată care sunt cele mai apreciate reţete cu migdale!

Migdalele sunt alimente antice, dovadă fiind numeroase referiri ce se regăsesc în unele texte străvechi. Una dintre primele sale denumiri, pe care i-au atribuit-o romanii, a fost: nuca grecească, motiv pentru care se crede că grecii au fost printre primii care au cultivat migdalul. Totuşi, în ciuda asocierii cu nucile, migdalele sunt, de fapt, seminţe ale unui fruct ce se înrudeşte cu piersica şi caisa.

Aroma lor îmbietoare nu necesită prezentare, iar dacă aveți nevoie de o motivație în plus pentru a consuma şi a include migdale în meniul copiilor, aflaţi că acestea reprezintă o excelentă sursă de vitamina E, mangan, cupru, biotina (sau vitamina H) și o sursă bună de magneziu, molibden, ribolflavină (vitamina B1) și fosfor. În plus, sunt bogate în grăsimi mononesaturate, atât de importante pentru menţinerea unei inimi sănătoase. Studiile au arătat că 20-25 de migdale acoperă 35% din necesarul zilnic de vitamina E și 12% din necesarul zilnic de proteine.

Iată care sunt cele mai apreciate reţete cu migdale:

Prăjiturele cu migdale și mere (de la 1 an)

Aceste prăjiturele (sau fursecuri) sunt delicioase şi se pot folosi ca gustare, între mese, sau alături de ceai sau lapte, la micul dejun. Merele se pot înlocui şi cu pere, mai ales că suntem în plin sezon acum, cu menţiunea de a stoarce fructul ras pentru a elimina excesul de lichid. De asemenea, dacă folosiţi migdalele rămase de la prepararea laptelui, puteţi completa cu făină sau câţiva fulgi de ovăz, în caz că obțineți un aluat prea moale.

Paste integrale cu broccoli și fulgi de migdale (după 1 an)

Un mod ingenios de a adăuga broccoli în mâncarea preferată a celor mici. Pastele integrale sunt aromate cu usturoi, iar „copăceii” de broccoli sunt numai buni de ronțăit. Broccoli este recunoscut pentru cantitatea mare de vitamine din compoziţia sa, în mod deosebit vitamina C, A, B complex, acid folic, E și K. Mai mult, conține și o substanță cu efecte importante în lupta împotriva celulelor canceroase, numită sulforafan.

Prăjitură cu lămâie și migdale (de la 1 an)

Această prăjitură cu lămâie şi migdale este un desert uşor de făcut, cu un gust dulce-acrişor ce va încânta toată familia. Lămâia este o importantă sursa de vitamina C, calciu și fier, dar conține și flavonoide, substanțe cu proprietăți antioxidante și anticancerigene.

Lapte de migdale cu roşcove (de la 1 an)

Laptele de midgale este o băutură raw-vegana, ideală pentru un mic dejun hrănitor. Necesită puțină planificare din timp, deoarece midgalele trebuie ţinute la înmuiat peste noapte, însă prepararea este extrem de simplă. Pulpa rămasă după obţinerea laptelui poat fi folosită în diverse amestecuri de nuci şi seminţe, deserturi raw sau procesate termic.

Unt de migdale (după 1 an)

Untul de migdale se poate folosi în compoziţia unor deserturi, bomboane, prăjituri sau brioșe, în combinație cu cereale, pe clătite sau pâine, chiar și în compoziţia pâinii (vezi reţeta aici). Se folosesc migdale crude, hidratate și deshidratate mai apoi, cu ajutorul unui deshidrator sau în cuptor, la cel mult 130 de grade C.

Foto: diversificare.ro