Salată de roșii cherry cu măsline (după 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Salată de roșii cherry cu măsline – cea mai rapidă salată pe care o prepar, dar care are un gust foarte bun, chiar dacă avem puține ingrediente, pentru că ele se îmbină perfect. Puteți folosi toate tipurile de roșii cherry pe care le găsiți, eu am avut doar galbene și roșii prin bucătărie.

Salată de roșii cherry cu măsline

salată de roșii cu măsline

Ingrediente:

roșii cherry variate ( roșii, galbene )
măsline
– 3-4 picături de zeamă de lămâie sau oțet
ulei de măsline
piper

Mod de preparare:

Raportul între roșii și măsline trebuie sa fie unul de 4 la 1.

Începeți prin a sfărâma roșiile într-un bol, dar aveți grijă să țineți o mână deasupra lor, deoarece va fi un adevărat război.  Măslinele pot fi fără sâmburi, însă eu le prefer cu sâmburi deoarece sunt mai gustoase.  Pentru a îndepărta sâmburii, zdrobiți măslinele pe un tocător cu ajutorul unui făcăleț, sau un obiect tare, dar aveți foarte mare grijă. Aruncați sâmburii și adăugați măslinele peste roșii.

La acest tip de salată nu adăugăm sare, deoarece măsline sunt deja conservate în sare. Pentru a evidenția puțin gustul salatei adăugăm picăturile de oțetul de mere sau zeama de lămâie. Adăugați piper negru proaspăt măcinat și 2-3 linguri de ulei de măsline. Înainte de servire puteți adăuga și câteva frunze de busuioc.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Sorin

Share This Post On