Dulceaţă din fructe de soc (după 3 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Dulceaţă din fructe de soc – fructele de soc au nenumărate întrebuințări medicinale. Sunt folosite în tratarea afecţiunilor sinusurilor, răcelilor, gripei, bronşitei, diabetului, constipației şi au, de asemenea, efecte benefice în tratarea reumatismului și menţinerea sănătăţii pielii.

Mult timp am crezut ca sunt toxice și nu pot fi consumate sub nicio formă. Parţial adevărat, acestea nu trebuie consumate crude deoarece conţin o substanţă similară cianurii, cu efecte toxice pentru organism. Dacă sunt gătite, prin fierbere sau coacere, se elimină efectele toxice. Totuşi, este indicat să consumăm cu moderaţie produsele din soc, datorită efectului diuretic al acestuia.

Dulceaţă din fructe de soc

Dulceaţă din fructe de soc

Ingrediente:

Mod de preparare:

În prepararea dulceţii se vor folosi fructe bine coapte, de culoare neagră. Cele necoapte sunt toxice, precum şi codiţele, aşadar fructele se vor curăţa cu atenţie, eliminând codiţele, boabele necoapte, de culoare verde sau orice culoare intermediară. După ce au fost curăţate, se spala bine sub jet de apă şi se lasă la scurs într-o  strecurătoare.

Se pregăteşte un sirop din apă şi zahăr, care se dă în clocot timp de 1-2 minute, apoi se adaugă peste fructe în vasul în care urmează să fie gatite împreună cu zeama de lămâie. Se fierb la foc mic timp de 30-40 de minute şi se elimină spuma care se formează deasupra.

Din aceste cantităţi am obţinut 2 borcane mici de dulceaţă. Borcanele se spală şi se sterilizează, se ţin la scurs până când se usucă, se umplu cu dulceaţă şi se fierb cu capacul înfiletat bine timp de câteva minute, într-un vas tapetat cu cârpe. Eu folosesc acelaşi vas şi apa în care am sterilizat borcanele.

Se savurează din plin pe o felie de pâine integrală sau biscuiţi de casă. Vă dau un pont: ungeți o felie de pâine cu unt de cocos și adăugaţi dulceaţă sau gemul preferat. Este divin!

Sursa foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On