Tocăniță de ciuperci cu boia dulce (de la 1 an)

Ciupercile sunt o bună sursă de vitamina D2, în același mod în care omul o sintetizează de la soare. Încercați această tocăniță de ciuperci cu boia, care va fi e gustul întregii familii.

Tocăniță de ciuperci cu boia

Ingrediente:

– 300 g ciuperci champignon
– 1 cană de smântână sau iaurt grecesc
– 1 ceapă mare
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 linguriţe boia de ardei dulce
– 1 jumătate de linguriţă cimbru tocat
– puţină sare
– puţin piper

Mod de preparare:

Ceapa tocată se sotează într-un ceaun împreună cu cimbrul, uleiul şi două linguri de apă. După 2 minute se adaugă boiaua de ardei dulce, ciupercile, sarea şi apa. Se amestecă şi se lasă la fiert acoperit cu un capac.
Se lasă să firbă în suc propriu timp de 2-3 minute la foc potrivit. Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga puțină apă. Trebuie gustate ciupercile pentru a afla dacă s-au pătruns. Se ia capacul apoi şi se mai lasă la foc mic pentru încă 5 minute. Se agită ceaunul pentru ca ciupercile să nu se prindă. Se obţine o tocăniță cu sos, peste care adăugaţi smântâna sau iaurtul, în funcţie de ce preferaţi.
Ciupercile cu boia se servesc alături de pâine toast sau cu salată de roşii.
Sursa foto: https://flic.kr/p/715EDE

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On