Tocăniță de ciuperci cu boia dulce 1 an

Tocăniță de ciuperci cu boia dulce

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această rețetă de tocăniță de ciuperci cu boia dulce este grozavă! Vă recomand să o încercați.

Ciupercile sunt o bună sursă de vitamina D3, în același mod în care omul o sintetizează de la soare. Încercați această tocăniță de ciuperci cu boia dulce, care va fi pe gustul întregii familii.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa tocată se sotează într-un ceaun împreună cu cimbrul, uleiul şi două linguri de apă. 
  2. După 2 minute se adaugă boiaua de ardei dulce, ciupercile, sarea şi apa.
  3. Se amestecă şi se lasă la fiert acoperit cu un capac.
  4. Se lasă să fiarbă în suc propriu timp de 2-3 minute la foc potrivit. 
  5. Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga puțină apă. 
  6. Trebuie gustate ciupercile pentru a afla dacă s-au pătruns. 
  7. Se ia capacul apoi şi se mai lasă la foc mic pentru încă 5 minute. 
  8. Se agită ceaunul pentru ca ciupercile să nu se prindă. 
  9. Se obţine o tocăniță cu sos peste care adăugaţi smântâna sau iaurtul, în funcţie de ce preferaţi.
Ciupercile cu boia se servesc alături de pâine toast sau cu salată de roşii.
Sursă foto: https://flic.kr/p/715EDE