Pizza napoletană (de la 1 an)

Adelina ne-a  pregăti o delicioasă pizza napoletană, rețetă simplă, plină de savoare și iz napoletan, ce vă va face să visați la frumoasa și eleganta Italie.

Pizza napoletană

Ingrediente:

Aluat:

  • 400g făină neagră (rezultă blatul a 2 pizza)
  • 160-200ml apă călduță
  • ¼ plic de drojdie
  • 1  linguriță rasă de sare
  • 50 ml ulei extravirgin de măsline

Topping:

Mod de preparare:

Se încălzește apa. Făina se frământă cu puțin ulei de măsline extravirgin, sare și apă, pînă se obține un aluat omogen și elastic. Se lasă la crescut aproximativ 1 oră, acoperit cu un prosop.

Aluatul se împarte în două și se modelează în așa fel încât să obținem două sfere, care se întind cu ajutorul mâinilor și al unui sucitor până devin subțiri. Punem blatul în tava unsă cu puțin ulei, iar deasupra punem roșiile, sarea, piperul (opțional), cățeii de usturoi tăiați fin și măslinele. Apoi se presară oregano și frunzele de busuioc.

Se lasă circa 15 min în cuptor, iar când începe să se rumenească coca, este gata.

Este o pizza foarte simplu de făcut, însă nemaipomenit de gustoasă!

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Adelina

Share This Post On