Salată de paste cu ricotta 12 luni

Salată de paste cu ricotta

de Adelina
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Salată de paste cu ricotta este un preparat foarte ușor și rapid de făcut, sănătos și răcoros.

Această salată de paste cu ricotta este un preparat răcoros, ideal pentru zilele însorite de vară! Se pregătește rapid așa că poate fi soluția ideală pentru zilele prea aglomerate sau pentru musafiri inopinați și înfometați.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, cu o linguriță de sare. 
  2. Roșiile se toacă în cuburi, iar busuiocul se rupe sau se toacă. Se adaugă ricotta, puțină sare de Himalaya și se amestecă, după care se pun una sau două linguri de apă, pentru a face ricotta mai cremoasă.
  3. Pastele se scurg de apă și se lasă să se răcească puțin, circa 5-10 minute, după care se adaugă peste restul ingredientelor și se amestecă din nou. La final, se pot presăra alte câteva frunze de busuioc.

Poftă mare, alături de cei mici! 🙂

Sursă foto: Diversificare.ro