Foccacia cu ceapă și rozmarin (de la 1 an)

Foccacia cu ceapă și rozmarin se poate consuma alături de supe sau salate răcoroase. Este aromată și pufoasă, iar cei mici o vor aprecia cu siguranță.

foccacia cu rozmarin si ceapa

Ingrediente:

Mod de preparare:

Într-un bol se pune făina, drojdia, sarea, zahărul, apa și aproximativ jumătate din cantitatea de ulei. Se frământă aluatul, iar pe parcurs se încorporează tot uleiul până când aluatul se dezlipește de pe bol și de pe mâini. Vasul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut până când aluatul iși dublează volumul. Eu l-am pus la geam, unde, fiind cald, a crescut în aproximativ o oră.

În tavă se pune hârtie de copt, iar foccacia se întinde cu ajutorul mâinilor, după care se apasă cu degetele, lăsând astfel mici urme pe toată suprafața. Se introduce tava în cuptorul încins, și se coace la foc potrivit până se rumenește, aproximativ 30 de minute. Cu 10-15 minute înainte de a o scoate din  cuptor, punem deasupra ceapa tăiată rondele și rozmarinul.

Se servește cu salate răcoroase, colorate și gustoase.

Hai, poftă mare!

  foccacia cu rozmarin si ceapa

Foto: diversificare.ro

Author: Adelina

Share This Post On