Cum să faci mango uscat fără deshidrator

Cum să faci mango uscat fără deshidrator

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

240

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cum să faci mango uscat fără deshidrator în 5 pași simpli. Cei mici vor fi bucuroşi să guste un desert 100% natural din mango, fără îndulcitor adăugat.

Cum să faci mango uscat fără deshidrator?! Fructele deshidratate pe care le folosim în diverse combinații pentru a crea deserturi sau gustări dulci, se găsesc în magazine. De cele mai multe ori, cu un adaos de zahăr. Variantele fără zahăr se găsesc fie prea greu, fie sunt scumpe. Așa că vă invit să le pregătim foarte simplu chiar la noi acasă. În plus, cei mici vor fi bucuroşi să mestece o gumă sau un jeleu 100% natural din mango, fără îndulcitor adăugat.

Cum să faci mango uscat fără deshidrator

mango uscat

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spală, curăță şi taie două fructe mango bine coapte urmărind instrucţiunile de aici. Este important ca mango să fie copt pentru ca produsul final să aibă un gust dulce, plăcut.
  2. Mixează bucăţile de mango cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, până rezultă o pastă fină.
  3. Aşază o hârtie de copt pe o tavă şi toarnă piureul de mango peste hârtie. Se întinde pasta de mango cu ajutorul unei spatule, în aşa fel încât să aibă un aspect uniform.
  4. Se introduce tava în cuptor şi se coace pentru aproximativ 3-4 ore, la 80 de grade. Poate fi gata şi mai repede, aşadar este bine să se verifice dacă stratul de mango este uscat după 2 ore, din jumătate în jumătate de oră. 
  5. Este gata atunci când suprafaţa este uscată, iar foaia este încă maleabilă. În caz că marginile se usucă înainte ca restul piureului să fie gata, se pot tăia extremitățile şi se continuă uscarea cu restul compoziţiei.
  6. Când foaia de mango este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit şi se taie în fâşii sau bucăţi mici, după preferinţă. Acest pas se realizează mult mai uşor folosind un cuţit de tăiat pizza în locul celui obișnuit.
Mango uscat se poate consuma proaspăt, dar se poate păstra într-un vas cu capac sau într-o pungă închisă bine, timp de o săptămână la temperatura camerei, sau până la un an în congelator. Se poate folosi în prepararea cerealelor cu ovăz, a prăjiturilor sau salamului de biscuti, dar posibilitățile sunt nenumărate.

Eu le folosesc pentru a satisface pofta de dulce şi dorinţa celui mic de a gusta bombonele, gume sau jeleuri atunci când vede la magazin sau la alţi copii, în parc.

Sursa foto: https://flic.kr/p/4r5Exx