Top 5 reţete de biscuiţi

Copii adoră să mănânce biscuiţi şi, în general, orice aliment făinos. Deşi excesul este contraindicat, biscuiţii pot fi o sursă benefică de carbohidraţi, necesari pentru aportul de energie zilnic. Tousi, biscuiţii de pe rafturile magazinelor conţin de multe ori ingrediente pe care ar trebui să le evite chiar şi adulţii şi care nu au ce căuta în alimentaţia copiilor. Aproape toate mărcile de biscuiți, chiar și unele dintre cele special create pentru bebeluși, conțin metabisulfit de sodiu, un aditiv alimentar care ne afectează negativ sănătatea şi despre care puteţi citi mai multe în articolul: Metabisulfit de sodiu (E223).

 

Iată 5 rețete de biscuiți ușor de preparat în casă:

1. Biscuiți pentru bebeluși (de la 7 luni)

Bebeluşii adoră să ronţăie. Poate fi orice, nu este musai să fie de mâncare: mănuşi, portofele, jucării, pentru ei cerul este limita. De aceea părinţii încearcă deseori să substituie obiectele necomestibile cu ceva bun şi sănătos: biscuiţi crocanţi numai buni  de ronţăit.

2. Biscuiți cu măr și scorțișoară (de la 10 luni)

Scorțișoara este un condiment cu conținut ridicat de antioxidanți, bogat în magneziufibrefier și calciu. Biscuiţii cu măr şi scorţişoară pot fi o gustare rapidă și delicioasă extrem de utilă atunci când suntem „în deplasare”

3. Biscuiți numai buni pentru erupții dentare (de la 8 luni)

Erupţiile dentare pot fi epuizante atât pentru copii cât şi pentru părinţi. Acești biscuiți sunt numai buni de “ros” pentru a alina durerile ce însoțesc apariţia primilor dinţişori.

4. Biscuiți fragezi și gustoși (de la 7 luni)

Acești biscuiți delicioşi sunt numai buni pentru o gustare ce va fi pe gustul întreagii familii. De asemenea, este un desert potrivit pentru a fi savurat dimineaţa alături de un pahar cu lapte sau o cană de ceai.

5. Biscuiți cu legume (de la 3 ani)

Biscuiții cu legume sunt o combinație puțin spus deosebită. Se pot servi ca aperitiv sau o gustare consistenaă.

Sursa foto: diversificare.ro