Top 5 reţete cu banane

Banana este un fruct exotic cu o aromă deosebită, bogat în substanțe nutritive, în deosebi fier şi potasiu, dar şi vitamina B6 şi vitamina C, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia copiilor şi nici a adulţilor. Pe lângă faptul că se digeră foarte uşor, deoarece prin conţinutul său de fibre, reglează tranzitul intestinal şi tratează atât constipaţia, cât şi diareea, cantitatea mare de potasiu stimulează memoria şi creşte puterea de concentrare, iar vitamina B susţine sănătatea sistemului nervos.

Astăzi îţi oferim 5 idei de reţete cu banane:

  1. Îngheţata cu banane (de la 1 an) – pentru pofticioși de toate vârstele. Vine vara, iar îngheţata cu banane şi alte fructe exotice este gata cât ai clipi. Se poate pune în forme haioase pentru copiii mai mari, iar cei mici se pot bucura de un piure cremos şi aromat.
  2. Smoothie cu banane (de la 1 an) – uşor de preparat şi foarte hrănior. Poate fi băut la mic dejun sau când vine vremea pentru gustarea de fructe. Doar un sfat: pregăteşte cantitate dublă pentru că va fi savurat de înteraga familie.
  3. Chec cu banane și nuci (de la 1 an) – sau „banana bread”. Banana este un fruct excelent în checuri şi prăjituri. Mai mult decât dulceața şi aromă plăcută, oferă și o textură pufoasă aluatului. Iar nuca este ca cireaşa de pe tort!
  4.  Fursecuri cu banane (de la 9 luni) – Când încep să le crească dinții, bebeluşii simt nevoia să ronţăie în continuu. Fursecurile cu banane sunt niște gustări sănătoase ideale pentru micuţii „iepurași”.
  5.  Cremă de orez cu banane (de la 6 luni) – O reţetă clasică pentru începutul diversificării şi introducerea mesei de cereale. Este o gustare delicioasă pentru bebeluşi mofturoşi.

Poftă bună!

Sursa foto: https://flic.kr/p/agKZC4