Sos de rubarbă (după 10 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi vă propunem reţeta pentru un sos de rubarbă. Se prepară uşor şi se poate păstra la frigider destul de mult timp în borcane sterilizate.

Sos de rubarbă

sos de rubarbă

Ingrediente:

– 500 g rubarbă
– 1 ceaşcă de zahăr brun
– 1 ceaşcă de lichid din compot de fructe sau apă
– 1 linguriţă de scorţişoară praf
– 1 vârf de linguriţă de vanilie naturală
– coaja rasă de la o jumătate de portocală

 Mod de preparare:

Lichidul din compot, scorţişoara, zahărul şi coaja de portocală se pun într-o oală la foc mic. Se amestecă până când se topeşte zahărul.
Tulpinile de rubarbă se taie în bucăți de 1 cm lungime. Se adaugă şi acestea în oală şi se lasă în continuare la foc potrivit, amestecând din când în când. Se lasă totul să fiarbă cam 5 minute până când se înmoaie rubarba.
Se ia oala de pe foc, se daugă vanilia și se amestecă în compoziție, apoi se acoperă cu un capac. Se lasă o oră să se răcească iar după aceea se pune la frigider.
Sosul din rubarbă trebuie să stea la frigider pentru a putea fi servit. De regulă se lasă să stea trei zile iar abia după aceea se serveşte. Se poate păstra la frigider, în borcane sterilizate până la 6 săptămâni.

Sursa foto: diversificare.ro

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On