Piure aromat cu cartofi și sos (de la 7 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Piure aromat cu cartofi și sos de roșii cu rodie – clasicul piure de cartofi, reinventat! Ierburile aromate aduc nu doar un plus de gust dar și de vitamine!

Piure aromat cu cartofi și sos de roșii cu rodie

Piure aromat cu cartofi

 

Ingrediente:

Piure:

– 1 kg de cartofi

– 3-4 căței de usturoi

– 6 linguri de smântană pentru gătit

– 1 mână mare de ierburi (pătrunjel, chiveşbusuioc)

– puțin lapte (opțional pentru a fi şi mai cremos)

Sos:

-3 roșii

-1/3 rodie

-1 praf de sare (pentru copiii mai mari de 1 an)

-un vârf de cuțit de unt

Mod de preparare:

Se curăță cartofii şi se taie în cuburi potrivite, se fierb în apă sărată împreună cu cățeii de usturoi, pe care îi lăsăm întregi. Când sunt fierți se scurg de apă, după care se mixează în blender, incorporând pe rând smântâna şi ierburile tăiate în prealabil.

Dacă vă doriți ca piureul să fie şi mai cremos puteți adăuga puțin lapte sau o linguriță de unt. Pentru părinți se pot adăuga sare și alte condimente după gust.

Pentru sos am pus roșiile la copt pe o tigaie grill sau în cuptor, iar rodia am pus-o la foc mic într-o oală cu untul pentru a se înmuia. După ce roșiile sunt gata, le decojim și le dăm printr-o sită împreună cu rodia. Gustul dulce acrișor al sosului îi va încânta pe cei mici, dar și pe cei mari!

Poftă bună!

Author: Adelina

Share This Post On