rulouri cu ricotta şi pesto 1 an

Rulouri cu ricotta şi pesto

de Adelina
Masă

Cină

Dietă

Vegane

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Un preparat răcoritor, cu un aspect care îi va încânta pe cei mici şi cu siguranţă şi pe cei mari! Vă recomand aceste rulouri cu ricotta şi pesto!

A venit primăvara şi avem poftă de legume. Ce-aţi spune de nişte rulouri cu ricotta și pesto în care să înfăşurăm bine puţin ardei capia? Vă garantăm că este nu doar o mâncare cu un gust extraordinar, ci este şi uşor de făcut.  Atenție însa, să nu le mănânce doar adulţii!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie fiecare vânătă şi dovlecel în 6 sau în câte felii puteţi, important este ca feliile să fie subțiri. 
  2. Se pun feliile pe o tigaie-grill, se țin până când se rumenesc. Se repetă procesul cu celelalte felii până când le terminați.
  3. Ardeii se taie în sferturi şi se curăţă de seminţe, se pun cu coaja pe grill, se lasă până când aceasta se înnegreşte, apoi îndepărtăm coaja sub un jet de apă rece, după ce ardeii se răcesc.
  4. Se amestecă ricotta cu pesto, se adaugă puţină sare, piper şi câteva frunze de busuioc tăiate foarte fin.
  5. Se aşează o felie de vânătă şi se unge cu puţin mix de ricotta, peste se adaugă o felie de dovlecel şi se unge de asemeanea cu mix de ricotta, peste aceasta se pune o felie de ardei, se rulează şi se fixează cu o scobitoare. 
  6. Se repetă procesul până când se termină toate legumele, iar după aceasta se amestecă uleiul, zeama de la lime cu puţină sare şi se stropesc rulourile, iar deasupra se mai adaugă câteva frunze de busuioc.
Aceasta reţetă este nemaipomenită în zilele călduroase, că tot se apropie vara, sunt răcoritoare şi pline de savoare, se pot servi chiar lângă un peşte.

Puteți servi acest preparat copiilor începând cu vârsta de 8 luni, dacă excludeți zeama de lime și sosul pesto.

Poftă mare!

Sursă foto: Diversificare.ro