Midii belgiene (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Dacă doriți o rețetă rapidă, accesibilă și care să vă surprindă gustul in mod plăcut vă sugerez această rețetă de midii belgiene cu încredere. Pentru copil, desfacerea midiilor (sub supravegherea unui adult) pentru a scoate bucata comestibilă, poate fi o îndeletnicire distractivă și foarte interesantă.

midii 3

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 cepe medii
– o crenguță de cimbru
– 1,5 kg midii
– 25 g unt de cocos
– o căpățână de usturoi
– 200ml vin alb sec

Mod de preparare:
Se spală foarte bine midiile cu un burete de sârmă, iar cele desfăcute, sparte, crăpate se aruncă deoarece nu se gătesc.
Între timp se sotează într-o tigaie ceapa și usturoiul tocate mărunt în untul de cocos și puțină apă.
Când au devenit translucide adăugăm vinul, cimbrul si lăsăm să fiarbă neacoperit aproximativ 5 minute, până se evapora alcoolul.
După aceea adăugăm midiile și le lăsăm la foc până se desfac, poate dura 10-20 minute.
După ce opriți focul asezonați cu o legătură de pătrunjel tocată mărunt.
Poftă bună!

midii 4

 

 

 

 

 

 

Foto: www.diversificare.ro

 

Author: Sorin

Share This Post On