Mascotă cu migdale și curmale (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Această mascotă cu migdale şi curmale este un desert delicios, bogat în potasiu, care va fi, cu siguranţă, pe placul celor mici.

Mascotă cu migdale și curmale
Mascotă cu migdale și curmale

Ingrediente:

– 1 banană
– 100 g curmale lăsate în prealabil la hidratat timp de 20-30 min.
– 150 g de migdale (hidratate în prealabil)
– 2 lingurițe de semințe de chia
– 100 ml apă
– 2 lingurițe de miere
– 1 ou
– 3 lingurițe pudră de carob
– 1 praf de extract de vanilie

Mod de preparare:

Am creat această rețetă din dorința de a combina câteva surse importante de potasiu într-un desert delicios. Cele mai importante surse de potasiu folosite aici sunt: banana, curmalele și pudra de carob.

Se introduc în robotul de bucătărie migdalele, mierea, semințele de chia, vanilia, oul, apa și se mixează câteva secunde până obțineți un aluat omogen. Turnați aluatul într-o formă unsă și tapetată, iar apoi introduceți-l în cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.

Cât timp se coace aluatul, faceți o cremă din banană, curmale și pudră de carob (le introduceți și pe acestea în robotul de bucătărie și le mixați până devin pastă).

Scoateți aluatul din cuptor și, cu ajutorul unui pahar, decupați-l în forme rotunde. Deasupra fiecărei bucățele turnați crema obținută mai sus. Durează aproxiamiv 30 minute întreg procesul, iar rezultatul este peste așteptările celor mici.

www.biodieta.ro

Summary
Recipe Name
Mascotă cu migdale și curmale
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Share This Post On