Chec cu dovlecel (de la 1 an)

IMG_0187Ingrediente:
– unt pentru uns tava
– 2 ouă mari
– 120 ml de ulei
– 85g zahar brun (de la 3 ani)
– 350g de dovlecei dați pe răzătoarea mare
– 1 linguriță extract de vanilie
– 300g de făină
– 2 lingurițe de scorțișoară
– 1/2 linguriță de nucșoară
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
– 1/2 linguriță praf de copt
– 85g de nuci, tocate grosier
– 140g de stafide

Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt și tapează cu hârtie de copt o formă de cozonac.Într-un vas mare bate ouăle, uleiul și zahărul, apoi adăugă dovleceii și vanilia.

În alt vas amestecă restul ingredientelor cu puțină sare.
Toarnă ingredientele uscate peste compoziția lichidă, apoi toarnă totul în formă. Lăsă checul la copt aproximativ 1 oră sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul acestuia iese curată. Lasă checul să se răcească, apoi porționează-l şi serveşte-l.

Author: Sorin

Share This Post On