Top 5 rețete cu broccoli

Astăzi vreau să le pregătesc copiiilor un preparat cu broccoli, însă, nu mă pot decide ce să aleg. Am facut un top cu 5 rețete inspiraționale. Un lucru este cert – orice conține broccoli este delicios, sănătos și colorat.

Broccoli chiar este o super-legumă, renumită datorită cantității mari de vitamine conținute, de fibre solubile și numeroase minerale printre care potasiu, fosfor, fier, magneziu, calciu și sodiu. În broccoli se regăsește și o substanță extrem de activă în lupta împotriva cancerului (de prostată, sân, de colon sau pulmonar) numită sulforafan.

 

Poți introduce broccoli în alimentația bebelușului începând cu vârsta de 8-10 luni și este recomandat să fie prezent la masă de cel puțin două ori pe săptămână.

Tu ce alegi?

1. Supă cremă de broccoli (de la 10 luni) – totul fiert și dat prin blender, face ca această supă să fie pregătită cu spor, în timp util. Dacă vârsta permite, se servește cu crutoane.

2. Omletă cu broccoli la cuptor (de la 1 an) – dacă nu te-ai gândit până acum sau nu ai încercat această combinație, este timpul să o pui în aplicare. Dă un plus de savoare și culoare clasicei omlete!

3. Salată cu broccoli (de la 1 an) – această salată cu broccoli este perfectă și pentru copii și pentru mamele care doresc să revină la formele inițiale. Este sățioasă și extrem de gustoasă.

4. Somon cu broccoli (de la 1 an) – noi adorăm somonul. Este mai gras, dar are un gust aparte. Nu îl consumăm des, dar când ni se face poftă de pește, pe el îl alegem. Pentru cei mici, poate fi înlocuit cu orice alt pește, de regulă, slab.

5. Brioșe cu broccoli (de la 1 an) – la aceste brioșe, broccoli impresionează din nou. Forma buchețelului din interior este piesa de rezistență.

Sursă foto: https://flic.kr/p/o6syhx