sticksuri de casă 1 an

Sticksuri de casă (de la 1 an)

Masă

Finger food

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

3

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Sticksuri de casă gata în treizeci de minute.

O alternativă mult mai bună la cele din comerţ. Aceste sticksuri de casă se fac repede şi se vor mânca şi mai repede.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Făina se cerne într-un vas împreună cu praful de muştar. 
  2. Se frământă apoi cu untul tăiat bucăţi, folosind degetele. 
  3. Când aluatul devine sfărâmicios se adaugă brânza rasă şi jumătate din oul bătut.
  4. Se frământă cu degetele, iar apoi se mută coca pe o suprafaţă presărată cu făină. 
  5. Acesta este aluatul din care, mai târziu veţi modela sticksurile de casă.
  6. Se înveleşte coca în hârtie de copt şi se lasă la frigider timp de o oră.
  7. Cuptorul trebuie încins la 200 grade C.
  8. Se pregătesc 2 tăvi cu hârtie de copt.
  9. Se scoate coca din frigider şi se întinde o foaie groasă de 5 mm. 
  10. Se taie foaia în 4 apoi fiecare din cele 4 părţi se taie pe lung în fâşii late de 5 mm.
  11. Se coc timp de 2-3 minute. 
Dacă sunt păstrate în cutie închisă, sticksurile de casă pot rezista şi 2 săptămâni până la servire.

Sursă foto: https://flic.kr/p/aGwWNT