paste din secară 1 an

Paste din secară

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Paste din secară și făină neagră, o rețetă deosebită și destul de ușor de pus în aplicare.

Pentru copiii care iubesc pastele, iată o reţetă foarte bună de paste din secară. Conține făină din secară şi făină neagră.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară aluatul pe o planşetă sau pe masa de lucru.
  2. Făina de grâu şi cea de secară se amestecă la început cu sarea direct pe suprafaţa de lucru. 
  3. În mijlocul grămăjoarei de făină se face o adâncitură în care se sparg ouăle. 
  4. Se frământă totul pentru a obţine o cocă elastică şi nelipicioasă.
  5. Apoi se rulează coca sub formă de sul şi se taie în 4 părţi egale.
  6.  Fiecare parte de aluat se întinde pe suprafaţa de lucru presărată cu făină de grâu. 
  7. Se întind foile cât mai bine pentru a deveni foarte subţiri. 
  8. Apoi se taie pe lung tagliatelle sau tăieţei, după preferinţă şi în funcţie de felul de mâncare pe care îl veţi găti.

Sursă foto: https://flic.kr/p/7zGHwe