Tort din orez (de la 3 ani)

tort orez Ingrediente:
– 1 l de lapte
– 400 g orez
– 2 ouă
– o portocală
– 100 g stafide
– o ceaşcă de zahăr brun
– 30 g unt
– un praf de sare
– o păstaie de vanilie

Mod de preparare:
La început se pune laptele la fiert. Când fierbe se adaugă vanilia, sarea, zahărul, coaja rasă de portocală şi orezul. Se ţine pe foc pentru 15 minute.
În timp ce se pregăteşte laptele, se pun stafidele la hidratat în apă călduţă. Se lasă în apă cel puţin 20 de minute.
Laptele cu orez se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Se bat albuşurile spumă. Când laptele cu orez este rece, se adaugă albuşurile bătute, gălbenuşurile şi stafidele.
Se pregătește o tavă pentru copt. Pentru torturi e mai bine să se folosească o tavă rotundă, cu fund detașabil. Se unge tava cu unt şi se toarnă compoziţia. Se coace pentru 40 de minute la foc mediu.
Tortul se scoate din tavă când este rece şi se ornează cu fulgi de cocos sau frişcă.

Sursa foto:
© Brighton | Dreamstime.comRice Dessert Photo

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On