Pește la cuptor cu capere (de la 1 an)

peste_cu_capere O dată la două săptămâni, obișnuim să gătim pește. Iar de curând, am descoperit o combinație care îi face pe cei mici să tremure de nerăbdare când așez platoul pe masă. Iată despre ce este vorba!

Ingrediente:
– file de pește alb proaspăt (noi am folosit șalău)
– 1-2 linguri de capere (după preferință)
roșii cherry
– 1 căpățână de usturoi
– un praf de sare de mare
ulei de măsline (câteva picături)
– un pahar cu apă plată

Mod de preparare:
Se trece file-ul de pește prin jetul de apă și se tamponează cu un prosop uscat de hârtie. Se așază într-o tavă puțin mai înaltă și se adaugă, în ce ordine doriți, caperele, roșiile cherry tăiate în două sau în patru (depinde de mărime), căței întregi de usturoi striviți cu lama de cuțit și sarea. Se toarnă deasupra apa și se stropește cu câteva picături de ulei de măsline.
Tava cu pește se acoperă cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul încins aproximativ 20-30 de minute. Mai ales că peștele se pătrunde repede. Înainte cu 10 minute, scoatem foaia și lăsăm file-ul de pește neacoperit pentru a putea prinde crusta dorită. Secret: un strop de vin alb face minuni, însă adăugat de la început, pentru ca alcoolul să se elimine.

Author: Oana M

Share This Post On