Aluat de pizza (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Reţeta noastră de aluat de pizza poate fi folosită pentru a prepara cele mai gustoase variante de pizza, potrivite în alimentaţia copiilor şi a părinţilor.

Aluat de pizza

pizza

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 15 g drojdie proaspătă
– o cană cu apă călduţă
– 2 căni cu făină de grâu
– puţină sare
– o linguă ulei de măsline

Mod de preparare:
Se porneşte cuptorul în care trebuie lăsată tava pentru pizza la încins.
Făina se amestecă separat cu sarea. Drojdia se dizolvă în apa călduţă. În făina amestecată cu sare se face o adâncitură cu mâna în care se toarnă amestecul de drojdie şi apă. Se amestecă totul şi se frământă. Se răsoarnă coca pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se mai frământă aproximativ 5 minute,până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâine. Se împarte aluatul în două părţi egale, apoi se lasă pe suprafaţa de lucru acoperit cu un prosop, la dospit. După 15 minute, fiecare bucată ar trebui să îşi dubleze volumul. În acest timp puteţi unge o tavă pentru pizza cu ulei şi făină.
Se întinde fiecare parte din aluat pe masa de lucru tapetată cu făină pentru a obţine un disc cu diametrul de aproximativ 30 de cm. Se pune blatul de pizza în tava pregătită. Se adaugă, după preferinţă,  sos de tomate şi brânză rasă, ciuperci sau orice altceva doriți.
Se aşează tava cu pizza peste tava încinsă din cuptor pentru 15 minute.
Se scoate când s-a rumenit ușor. Poftă bună!

Sursa foto: Amaviael | Dreamstime.comFresh Italian Pizza Doug h Photo

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On