topit, mâncarea ciobanului 1 an

Topit, mâncarea ciobanului

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Mâncarea ciobanului este acel preparat pe care să-l faci când ești în criză de timp.

Topit, mâncarea ciobanului este o masă foarte consistentă. Este potrivită pentru un mic dejun rapid.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge o tigaie non-aderentă, apoi se adaugă puţin ulei, laptele şi ouăle. 
  2. Se amestecă totul imediat cu o spatulă de lemn, iar când încep să se fiarbă şi se îngroaşe, se adaugă şi brânza sfărâmată cu mâna sau tăiată cuburi mai mici. 
  3. Se amestecă până când se topeşte brânza, iar topitul devine ca o omletă mai deschisă la culoare. 
  4. Dacă brânza este proaspătă se poate adăuga sare, dacă brânza este sărată, se renunţă la sare.

Sugestie: pentru cine doreşte se poate adăuga la început ceapă şi puţin mărar, adică înainte de a adăuga ouăle, iar la finalul preparării, pătrunjel tocat.
Topit se serveşte cald cu mămăliguţă şi cu o cană de lapte proaspăt. Gustul este incredibil de bun.

Sursă foto: Fried Eggs On Fire Photo