Prăjitură cu nucă fără făină (de la 3 ani)

Print Friendly, PDF & Email

O rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă fără făină și cu gust predominant de nucă va încânta întreaga familie și va fi perfectă pentru orice masă festivă!

Prăjitură cu nucă fără făină

prajitura cu nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru foi:
Cantități pentru o tavă de cuptor
– 350 g nucă pisată mărunt (măcinată la blender)
– 300 g zahăr brun pudră (sau îndulcitori naturali)
– 10 albușuri
– 1 linguriță de amoniac stinsă cu lămâie
hârtie de copt

Ingrediente pentru cremă:
– 10 gălbenușuri
– 250 g zahăr brun pudră  (sau îndulcitori naturali)
– 2 pachete de unt
– pudră de vanilie

Mod de preparare pentru foi:
Se bat albușurile spumă cu zahărul, se adaugă apoi treptat nucile fin măcinate. Se împarte compoziția în patru. Se pune hârtie de copt pe dosul unei tăvi. Se întinde 1/4 din compoziție (cu o lingură de lemn, într-un start subțire) și se coace câte o foaie în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de 10-15 min. Foile de prăjitură vor ieși crocante, de aceea, va trebui să ai grijă când le scoți de pe hârtia de copt să nu se rupă.

Mod de preparare pentru cremă:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul la bain-marie până se îngroașă crema. Untul se bate spumă cu pudra de vanilie, apoi se încorporează lingură cu lingură în crema răcită.

Se umplu foile de prăjitură cu nucă cu crema de vanilie. Se pune o foaie, apoi crema și tot așa până când la sfârșit se acoperă cu cremă. Se păstrează prăjitura la rece pentru o zi, apoi se taie bucăți folosind un cuțit cald și umezit.

Deasupra, se poate rade ciocolată, se poate adăuga frișcă, nucă pisată, fulgi de cocos, pudră de roșcove sau ce vă place mai mult.

Sursă foto: https://flic.kr/p/cAQW2A

Author: Oana M

Share This Post On