Turtițe cu legume

Print Friendly, PDF & Email

Turtițe cu legume – Cine spune că rădăcinoasele sunt bune doar în ciorbe nu le-a încercat în turtițe (încă!). Sfecla roşie, morcovul şi ţelina vor face senzaţie chiar şi în cadrul unui meniu festiv. Iar un sos acrişor de iaurt cu mărar este tot ce îi mai trebuie ca să ne declarăm fani.

Turtițe cu legume

Turtite din legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ou
– 35 g făină integrală
– 1 ceapă roşie mică
– 2 linguri mărar tocat
– 500 g rădacinoase (sfeclă roşie, morcov, ţelină)
– ¼ linguriţă sare roz de Himalaya
– ¼ linguriţă piper proaspăt măcinat
– 250ml iaurt

Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 400 grade şi se pregăteşte o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se spală, se curăţa de coajă şi se dau pe razătoare: sfecla roşie, morcovul şi ţelina. Se amestecă apoi cu ceapă mărunțită bine şi se înăbușesc cu o jumătate de ceaşcă de apă, timp de 5 minute. Se amestecă oul cu făina, sarea, piperul şi o lingură de mărar tocat după care se adaugă legumele. Pe tava de copt se formează turtițe de maxim 5 cm în diametru, bine aplatizate cu o spatulă. Se coc la foc mediu timp de 10-15 minute. Se servesc fie calde fie reci, cu sos de iaurt cu mărar.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5h9z2t

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On