Chiftele “roșcovane” (de la 1 an)

chiftele roscovane

Pentru aceste chiftele nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple și doar de 10 minute (maxim) pentru a le băga direct la cuptor.

Ingrediente:

– 3 dovlecei
– 1 sfeclă mică (crudă sau coaptă)
– 4 căței de usturoi
– 1 ou
– pesmet
sare
mărar (opțional)

Mod de preparare:

Se dau pe răzătoare dovleceii curățați de coajă și de semințe, care se vor stoarce apoi de excesul de zeamă. Facem același lucru cu sfecla roșie, apoi le amestecăm cu oul, usturoiul curățat și pisat, pesmetul, praful de sare și mărarul.
Dacă compoziția de chiftele vi se pare prea moale, puteți adăuga suplimentar câteva linguri de pesmet. Omogenizați bine și modelați chiftele de orice dimensiune doriți, apoi așezați-le în tavă, pe hârtie de copt, și dați-le la cuptorul preîncălzit.

Author: Oana M

Share This Post On