Cartofi acordeon (de la 8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Cartofi acordeon – o idee deosebită de garnitură, usor de pregătit și folosit chiar si pentru o masa festivă. Gustul este foarte bun.

Cartofi acordeon

4775446715_2e3ba3539a_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
• 4 cartofi roşii mari
• 1 lingură de ulei de palmier
• 1 lingură pătrunjel tocat
• 1 linguriţă cimbru sau busuioc tocat
piper măcinat (după gust)
• ¼ linguriţă sare de Himalaya

Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 230 de grade. Cartofii se spală bine, deoarece vor fi gătiți în coajă. Se feliază cu grijă pentru a nu îi tăia în bucăţi individuale. Feliile vor avea o grosime de 2-3 milimetri şi vor ramame conectate într-o parte. Acordeonul din cartof se aşează în tavă, pe hârtia de copt şi se asezonează cu sare şi piper. Se stropește cu puţin ulei de palmier topit în prealabil. Se coace la cuptor până feliile devin moi. Carofii se scot pe o farfurie şi se presară pătrunjel, cimbru sau busuioc proaspăt peste ei. Se consumă calzi, cu poftă şi cu voie bună! Cu un sos de iaurt și o salata de varză alături avem deja o masă de seară ușoară și apetisantă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/8gZpWc

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On