budincă de quinoa și căpșuni 1 an

Budincă de quinoa și căpșuni

Masă

Mic-dejun

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Astăzi vă oferim rețeta de budincă de quinoa și căpșuni. Este un desert foarte aromat și dulce, preparat fără zahăr sau îndulcitori sintetici.

Nouă ne place foarte mult quinoa. În primul rând pentru că este versatilă: poți găti cu ea feluri principale, supe sau deserturi, și apoi pentru că este foarte sănătoasă. Știați că jumătate de cană de quinoa acoperă necesarul zilnic de proteine al unui copil?

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Quinoa se spală bine sub jet de apă rece și se scurge.
  2. Se lasă la hidratat cel puțin 4 ore.
  3. Se fierbe apoi, timp de 15 minute în 300 ml apă împreună cu vanilia.
  4. Se oprește focul și se mai lasă să stea în apa fierbinte pentru încă 5 minute.
  5. Apoi se pune la fiert laptele de orez/vegetal.
  6. Când clocotește se adaugă quinoa, sucul de limetă și mirodeniile (scorțișoara, anasonul stelat, cardamonul verde, ienibaharul, scorțișoara pudră).
  7. Se lasă la fiert la foc mic pentru 10 minute, până când quinoa absoarbe aproape tot laptele de orez.
  8. Se scoate batonul de scorțișoară, cardamonul și anasonul și se amestecă apoi cu coaja de limetă.
  9. Se lasă deoparte până când ajunge la o temperatură de 30-35 de grade și se amestecă cu mierea și căpșunile tăiate în sferturi.
  10. Budinca de quinoa se ornează cu căpșuni și fistic, după preferințe și imaginație :).
Sursă foto:https://flic.kr/p/exF6tq