Ruladă de spanac cu brânză și ardei

de Oana M
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

ruladă de spanac cu brânză și ardei 1 an
Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Am pregătit această ruladă de spanac cu brânză și ardei de Sf.Ion și a fost un succes în rândul celor mici. Au fost atrași de contrastul de culori, dar și de gust!

Ruladă de spanac cu brânză și ardei – copiii vor adora această combinație de spanac cu brânză și ardei gras. Poate fi o gustare pentru ei, dar și un aperitiv festiv pentru cei mari.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru foaia de ruladă, se amestecă spanacul mărunțit cu albușurile bătute spumă și cu gălbenușurile frecate cu un praf de sare.
  2. În compoziția  rezultată, se adaugă făina în ploaie și bicarbonatul. 
  3. Se toarnă in tava obișnuită de aragaz, dar tapetată cu hârtie de copt și se lasă în cuptor până trece testul scobitorii.
  4. Se scoate apoi și se răstoarnă cu fața in jos pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă la răcit.
  5. Între timp, pregătim crema cu care vom umple rulada de spanac amestecând crema de brânză cu untul și ardeiul gras tăiat cubulețe. 
  6. Când am terminat, desfacem ruloul de spanac, îl umplem cu crema rezultată și rulăm la loc ajutându-ne de hârtia de copt. 
  7. Lăsăm la rece 2-3 ore și tăiem apoi felii.

Sursă foto: Diversificare.ro