Brioșe cu morcovi pentru bebeluși (de la 8 luni)

O rețetă simplă și sănătoasă de brioșe cu morcovi, pe care le pot gusta și cei foarte mici. Reprezintă o idee bună de gustare sau finger food.
briose morcovi bebelusi Mulțumim, Andreea, pentru rețetă!

Ingrediente:

(pentru 4 brioșe)
-2 gălbenușuri de ou
-40 grame iaurt/sana
-1 pară rasă
-40 grame morcov ras (aproximativ 2 morcovi)
-45-50 grame fulgi de ovăz sau făină de ovăz

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Pregătim 4 forme cu hârtie pentru brioșe sau alegem forme de silicon speciale pentru copii.
Într-un bol batem ușor cu un tel gălbenușurile cu iaurtul și para rasă. Adăugăm morcovul ras și mai amestecăm puțin, doar ca să îl încorporăm. La final punem și fulgii de ovăz sau făina de ovăz. Dacă alegem fulgii, textura brioșelor nu va fi la fel de fină ca în cazul făinii, astfel că fulgii ar trebui aleși doar dacă bebelușul are deja câțiva dințișori cu care să poată mesteca. Punem compoziția în forme și dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Le lăsăm să se răcească și le oferim piticilor pentru a le devora. Nectarul de gutui este un însoțitorul perfect pentru aceste brioșe cu morcovi.

Poftă bună!

Author: Cititor

Share This Post On