Maioneză din caju (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Maioneză din caju – o alternativă la maioneza din gălbenuș crud sau cea din comerț. Ideală pentru gravide, copii mici și adulți pofticioși.

Maioneză din caju

Maioneză din caju

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 50 g nuci caju
– 1 cățel mic de usturoi
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 lingurițe ulei de măsline
– verdeață tocată (pătrunjel, busuioc)
– apă
– ½ linguriță de muștar (opțional)

Mod de preparare:
Nucile caju se lasă la înmuiat timp de 3-4 ore. Se scurge apa în care au stat și se clătesc bine. Usturoiul se curață, se spală și se zdrobește cu partea laterală a unui cuțit. În blender se pun toate ingredientele, mai puțin apa. care se adaugă treptat în funcție de consistența dorită. Se pasează totul până când obțineți o pastă asemănătoare maionezei. Verdeața se toacă fin și se adaugă la final. Maioneza poate fi folosita pe post de sos, situație în care se pune mai multă apă. Pentru copiii mai mari se poate adăuga un praf de sare sau piper, după gust. Această maioneză din caju poate fi păstrată la frigider într-un vas de sticlă închis timp de 4-5 zile.

 Sursa foto: https://flic.kr/p/6Jdaoy

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On