sparanghel în sos de roşii  9 luni

Sparanghel în sos de roşii

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

360

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Sparanghel în sos de roşii se gătește lent, la foc mic, dar este o rețetă la care nu muncești aproape de loc. Se face singur la cuptor!

Sparanghel în sos de roşii, un preparat echilibrat. Această reţeta de sparanghel cu ardei şi roşie este perfectă pentru o dietă bogată în vitamine.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Sparanghelul se taie în două pe lungime şi se aşează într-o tavă de ceramică (poate fi folosit crud sau fiert).
  2. Separat se pun în blender ardeiul curăţat de seminţe, usturoiul, portocala curăţată, pudra de curry, sarea, piperul şi uleiul, şi se mixează. 
  3. În sosul obţinut se adaugă roşia tocată şi se toarnă peste sparanghel.
  4. Se introduce în cuptor la temperatura minimă și se lasă timp de 4-6 ore cu uşa puţin întredeschisă.

La final se poate orna cu pătrunjel sau susan.

Sursă foto: https://flic.kr/p/6wgjXZ