Pâine din unt de migdale, fără gluten (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Pâine din unt de migdale, fără gluten – poate fi considerată fie pâine, fie prăjitură. Se serveşte simplă sau alături de alte mâncăruri şi este potrivită pentru cei cu intoleranţă la gluten.

Pâine din unt de migdale, fără gluten

5334705990_cf61a12cc3_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ceaşcă unt de migdale
– 4 ouă mai mari
– 2 linguriţe oţet de mere
– 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
– 1/2 linguriţă sare
– 1/2 ceaşcă seminţe de chia 
– 1/4 ceaşcă seminţe de susan

Mod de prerparare:
Se încinge cuptorul timp de un sfert de oră. Într-un vas mai înalt se pune untul de migdale şi cu ajutorul unui mixer se amestecă pentru 3 minute pentru a se înmuia. Se adaugă ouăle şi se mixează la viteză mare.  Compoziţia trebuie să fie fină, ca o spumă. Se adaugă oţetul de mere, bicarbonatul, sarea, semințele de chia şi se mixează până la omogenizare.

Într-o tavă se aşează hârtie de copt (tava se poate unge înainte cu puţin ulei, pentru ca astfel hârtia se să lipească mai bine de margini).

Se toarnă compoziţia în tavă, peste care se presară susanul și se apasă uşor cu degetele ca să se lipească de cocă. Se coace pentru 35-40 de minute până se rumeneşte. Pentru a fi siguri că este coaptă se face proba cu scobitoarea: se introduce o scobitoare în pâine, iar dacă nu se lipeşte compoziţie de ea, înseamnă că s-a copt.

Sursa foto: https://flic.kr/p/98pLeu

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On