Gem natural de căpşuni (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Gem natural de căpşuni – ca mame vrem să pregătim dulciuri sau gemuri cât mai naturale şi pe cât posibil fără zahăr sau conservanţi. Iată o reţetă foarte bună de gem fără zahăr.

Gem natural de căpşuni

strawberry jam

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g de căpşuni
– zeamă de la 1 lămâie
– 300 ml de suc de mere natural, fără adaos de zahăr

Menţiune: aceste cantităţi sunt suficiente pentru 400 g de gem.

Mod de preparare:
Căpşunile se pun într-un vas, se stropesc cu zeama de lămâie  şi se acoperă cu apă rece.

Separat se stoarce 1 kg de mere Golden (sau alte mere dulci). Sucul se pune la fiert într-o oală și se fierbe până scade la jumătate. Căpşunile se scurg bine şi se adaugă peste sucul de mere. Se fierbe în continuare amestecul şi se ia toată spuma care se va ridica la suprafaţă. Se fierbe până când gemul scade la jumătate. Rezultatul este un gem ca o pastă mai moale cu gust dulce-acrişor.

Se păstrează în borcane bine sterilizate la cuptor şi răcite cât mai lent (se acoperă cu prosoape de bucătărie pentru o răcire lentă).

Sugestie: pentru a vedea consistenţa gemului, se ia o lingură de gem şi se întinde puţin pe o farfurie care se ține la congelator timp de 4-5 minute. Se observă la atingere consistenţa şi se constată dacă mai necesită fierbere.

Sursa foto: https://flic.kr/p/54ohpx

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On