Ţelină la cuptor (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Descopăr uneori reţete noi şi neobişnuite. Iată cum am preparat o banală rădăcină de ţelină. Arată foarte drăguţ ca aspect şi nici gustul nu dezamăgeşte – țelină la cuptor.

Ţelină la cuptor

12076259973_dd930746f6_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 țelină
– 1 lingură ulei de măsline
– 4 fire de rozmarin
– 4 fire de cimbru
– 3 frunze de dafin
– 1 căpățână de usturoi, desfăcută în căței
– 50 g de unt
piper (opțional)

Mod de preparare:
Rădăcina de ţelină se spală foarte bine cu o perie curată până când nu mai are deloc pământ. Se taie nodurile pe care le poate avea pe coajă şi se freacă foarte bine cu ulei.

Se aşează ţelina pe o bucată mare de hârtie de copt cu rădăcina în jos şi se presară cu usturoiul, sare, piper (opțional) şi ierburile aromatice. Se împachetează strâns hârtia şi se aşează ţelina astfel pregătită într-o tavă de copt.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de două ore. După acest timp ar trebui ca miezul să se frăgezească bine. Dacă nu este încă destul de fraged, se mai coace 30 de minute.

Se scoate ţelina din hârtie şi i se taie partea de deasupra. Miezul se zdrobeşte direct în rădăcina de țelină și se amestecă cu unt, piper (opțional) şi usturoi. Dacă este nevoie, puteți adăuga sare. Preparatul se servește cu lingura.

Sursa foto: https://flic.kr/p/jp8ZmR

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On
 • Hârtia de copt e de preferat foliei de aluminiu. Aluminiul e toxic pentru organism.

  • M-am mai documentat puţin, aşa este. Mai bine e să folosim hârtie de copt, într-adevăr sau pungi pentru copt din comerţ.

  • IoanaCM

   Mulțumim de comentariu! O să modificăm 😉

   • alexandra

    Într-adevăr, m-am mai documentat şi este mai bine să se folosească hârtie de copt sau pungi de copt rezistente la temperaturi, mari din comerţ.

 • ioana

  piper la bebelusi???!!!

  • IoanaCM

   @Ioana: piperul este opțional. Cine vrea, poate introduce piper în alimentația copilului după vârsta de 1 an, desigur în cantități mici și urmărind reacțiile.

   • Angi

    copilul meu a consumat piper verde de la 8 luni si l-a primit fara nicio problema. E foarte aromat si nu atat de iute ca cel negru.