Eclere (de la 1 an)

6217973774_df3316a6ab_z Ingrediente:
– o ceaşcă de apă
– un vârf de sare
– 12 linguri de ulei
– 10 linguri pline vârf cu făină
– 5 ouă

Mod de preparare:
Apa se pune la fiert cu uleiul într-un tuci (ceaun) sau o oală cu fund dublu, din inox. Când fierbe se adaugă sarea și făina pregătită dinainte şi se amestecă rapid la foc mic. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când e rece se adaugă cele 5 ouă, amestecând rapid până la omogenizare.
Se pune compoziţia într-o pungă şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei sub forma unor bastonaşe. Se pune la cuptor, la foc potrivit fără a se deschide uşa.
După ce s-au copt și s-au răcit, se taie pe lungime, se umplu cu cremă de vanilie şi se dau cu glazură sau cremă de ciocolată.

Sursa foto: https://flic.kr/p/atsJYo

 

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On
  • Delia

    cam cat se tin la cuptor (aprox.)? daca nu putem deschide usa la cuptor cum stim ca s-au facut?

  • IoanaCM

    @Delia: Prima data când am făcut eclerele le-am ținut în cuptor 20 de minute însa le-am rumenit prea tare, erau uscate și cam arse. A doua oara le-am copt 10 minute și au ieșit foarte bine, moi, fragede și elastice.