Brioşe cu broccoli (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Broccoli este o legumă mai greu de introdus în alimentaţia copiilor. Dacă vor primi aceste brioşe cu broccoli, cu siguranţă vor mânca mai uşor şi această legumă.

Brioşe cu broccoli

Brioşe cu broccoli

Ingrediente:

– 12 bucheţele tăiate de broccoli (fiecare trebuie sa încapă în formele de brioşe şi să mai rămână spaţiu)
– 250 g de unt
-4 ouă mari (la temperatura camerei)
-300 g făină albă
-1 linguriţă de bicarbonat
-1 linguriţă de turmeric
-1/2 linguriţă de piper cayenne (opțional)
-1/2 linguriţă de sare (opțional)
-80 g  caşcaval ras

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180oC. În apă clocotită se fierb bucheţelele de broccoli timp de 3 minute. Apoi se clătesc bine toate bucheţelele în apă rece şi se tamponează cu prosoape de bucătărie pentru a îndepărta apa.

Untul (care nu trebuie să fie rece, ci puţin încălzit lângă o sursă de căldură) se bate până devine moale şi cremos. Se adaugă ouăle pe rând, mixând după fiecare ou adăugat pentru a se omogeniza bine.

Se amestecă separat făina, turmericul, piperul cayenne şi sarea, și se se încoporează în crema din unt şi ouă. La final se amestecă şi caşcavalul ras cu ajutorul unei spatule.

În fiecare formă pentru brioşe se aşeaza câte o lingură de compoziţie şi se loveşte uşor fiecare formă de masă pentru a se întinde compoziţia pe laterale. Se pune câte un bucheţel de broccoli în fiecare formă şi se toarnă deasupra compoziţia rămasă, distribuind-o în mod egal în forme.

Se coc brioşele aproximativ 30 de minute până când se rumenesc şi se întăresc deasupra. Se poate întâmpla ca o brioşă să se umfle mai mult şi să să dea pe dinafară. Se pot şterge formele cu un prosop, dar se poate lăsa şi aşa.

Se lasă la răcit şi se servesc în aceeaşi zi.

Sursa foto: https://flic.kr/p/8HSp6U

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On