brioşe cu banană 2 ani

Brioşe cu banană

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Brioșe cu banană, un desert fără zahăr dar la fel de gustos!

Pentru pofticioşii care vor să primească toată ziua numai prăjituri avem această reţetă de brioşe cu banană fără zahăr. Este sănătoasă și gustoasă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Făina integrală se cerne într-un vas şi se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă drojdia şi laptele, care se amestecă puţin, fără a frământa cu făina. Se lasă la crescut 20 de minute, apoi se amestecă până la omogenizare.
  2. Untul se topeşte şi se lasă la răcit, după care se adaugă ouăle, bananele piure, vanilia şi sarea. 
  3. Compoziţia obţinută se încorporează treptat în grămăjoara de aluat crescut. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul şi se lasă la crescut 20 de minute.
  4. Între timp se încălzeşte cuptorul la 220oC. Se pune cu o lingură aluat în forme de brioşe (cam 19- 20 buc.) până când se umplu formele şi se mai adaugă în fiecare formă plină încă o lingură de aluat. Acesta trebuie să fie mai sus de marginea formei.
  5. Peste brioşe se împrăştie granola şi se adaugă chipsuri de banană. Se scutură puţin formele de brioşe pentru a elimina excesul de granola.
  6. Se coc aproximativ 25 de minute până când se rumenesc. 
  7. Se face probă cu o scobitoare pentru a vedea dacă sunt coapte.

Se servesc reci.

Sursă foto: https://flic.kr/p/992obA