salată din legume la grătar 1 an

Salată din legume la grătar

Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Combinația ideală de legume pentru o salată hrănitoare care va fi pe placul întregii familii.

Ne plac salata de vinete, dovlecelul pane şi ardeii umpluţi, în general. Dar pentru a găti legumele într-un mod sănătos, le-am combinat în salata aceasta colorată şi uşoară și a ieșit o salată din legume la grătar.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru dressing se amestecă 1 praf de piper cu usturoiul, oţetul şi puţină sare într-un vas şi se pun deoparte.
  2. Dovleceii şi vinetele se taie pe lung în felii de grosimea unui deget şi se pun unele lângă altele într-o tavă pe care s-a întins în prealabil foaie de copt şi se lasă 15 minute să stea. 
  3. Ardeiul se taie în patru şi se unge cu ulei de măsline pe dinăuntru şi pe dinafară.
  4. Bucăţile de ardei se coc pe o tigaie cu fund grill timp de 4-5 minute cu coaja în jos. 
  5. Se pun apoi într-n vas mai mare şi se stropesc cu un sfert din dressing. 
  6. Feliile de vinete şi dovlecel se clătesc cu apă rece, se tamponează cu un prosop curat pentru a absorbi apa şi se ung cu un penson cu ulei. 
  7. Se coc pe tigaia grill pe o parte (vinetele 3 - 4 minute, dovleceii 2 - 3 minute).
  8. Se taie în jumătate feliile de vinete şi dovlecei. 
  9. Se amestecă cu ardeii şi cu restul de dressing şi se lasă la marinat timp de 2-3 ore.

Pentru copii se recomandă salata fără oţet.

Sursă foto: https://flic.kr/p/9F78x2