Chifteluțe de năut (de la 1 an)

Chiftelute de naut Mulțumim, Anca, pentru rețetă!

Ingrediente:
– 3 cartofi
– 2 morcovi
– 2 căni pastă de năut (soia)
– 3-4 fire ceapă verde
– 4 căței usturoi
– 1 lingură semințe de in râșnite
– 3 linguri fulgi de ovăz râșniți
– 1 legătură mărar
– 1 linguriță cimbru
sare, piper după gust
– 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Năutul se hidratează peste noapte sau chiar pentru 24 de ore dacă timpul vă permite.

Pasta de năut se obține prin mixarea unei căni și jumătate de boabe de năut fiert și jumătate de cană de apă fierbinte. Cartofii cruzi se curăță și se rad pe răzătoarea mică apoi se scurg bine. Radem și morcovii tot pe răzătoarea mică. Tocăm mărunt ceapa, mărarul și zdrobim usturoiul. Amestecăm toate ingredientele și lăsăm compoziția aproximativ 15 minute la frigider pentru ca fulgii de ovăz să absoarbă excesul de lichid.

Cu mâinile umezite, formăm chifteluțe rotunde pe care le așezăm într-o tavă cu  hârtie de copt.
Din aceste cantități veți obține aproximativ 50 de chifteluțe apetisante. Le coacem în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, 40 minute.

Anca ne spune că a servit aceste chifteluțe alături de o cremă de avocado, pătrunjel și zeamă de lămâie, pe care a ornat-o creativ sub formă de frunză 🙂

Author: Cititor

Share This Post On