Mâncare de năut și vinete (de la 1 an)

Mancare de naut si vinete Mulțumim, Anca, pentru rețetă!

Ingrediente:
– 1 vânătă potrivită
– 1 cană năut fiert
– 1 cană suc de roșii
– 1 ardei roșu
– 2 cepe
– 3 căței de usturoi
– 1 linguriță de boia de ardei dulce
– 1 linguriță de cimbru
– 1 linguriță de busuioc
pătrunjel verde pentru decor
ulei presat la rece
sare

Mod de preparare:
Vânăta se taie cubulețe, se presară sare și se lasă 20-30 min. deoparte. Clătim apoi cu apa rece și o punem la scurs.  În acest fel, vânăta nu mai are gust amar.

Cât timp se scurge vânăta, tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le înăbușim în puțină apă fierbinte pentru 5 minute, adăugăm apoi boiaua de ardei, ardeiul tăiat mărunt și cubulețele de vânătă. Acoperim legumele cu apă fierbinte (250-300 ml) și le lăsăm să fiarbă înăbușit la foc mic 15 min.

Adăugăm năutul, sucul de roșii, condimentele și mai fierbem 5 minute. Se sărează după gust și adăugăm uleiul. Când servim presărăm pătrunjel verde.

Sursă foto: https://flic.kr/p/8AzXgg

Author: Cititor

Share This Post On