Somon cu ciuperci (de la 1 an)

somon cu ciuperci shiitake Ingrediente:
– 4 bucăți medii de file de somon
– 6 ciuperci Shiitake medii proaspete, opărite pentru 15 minute (păstrați și apa în care le-ați introdus); se pot folosi și ciuperci Shiitake uscate
– 100gr de varză chinezească tăiată fâșii
– un praz tăiat mărunt
– o ceapă medie, tăiată solzișori
– 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
– 1 linguriță de ghimbir proaspăt dat pe răzătoarea mică
– 200ml supă de bază
– 1 linguriță ingrediente asiatice (curry sau altceva)
– 1 linguriță amidon
– 150ml suc de portocale
sare și piper, după vârstă și după gust

Mod de preparare:
Sos: Sotați ceapa în puțină apă într-o cratiță medie la foc mic timp de aproximativ 5 minute amestecând frecvent. Adăugați ghimbirul și usturoiul și continuați să amestecați pentru încă un minut. Adăugați supa de bază, condimentele asiatice și sucul de portocale. Fierbeți la foc mic timp de 15 minute, pe urmă luați lichidul de pe foc și strecurați-l. Puneți lichidul înapoi în tigaie și adăugați amidonul. În timp ce sosul fierbe, pregătiți o altă tigaie.

Legume sotate: Opăriți ciupercile shiitake în apă fierbinte pentru 15 minute. Scoateți-le și feliați-le. Sotați pentru 5 minute prazul, varza și ciupercile folosind apa în care ați opărit ciupercile.

Somon: Presărați sare și piper (după vârstă și după gust) pe bucățile de somon file. Puneți-le într-un vas termorezistent și apoi introduceți la cuptor pentru 40minute la 190-200 grade celsius.

Somonul file se servește cu legumele sotate peste care se adaugă sosul. O bunătate!

Sursă foto: http://flic.kr/p/JeaDz

Author: Adina

Sunt mama unui băiețel poznaș și adepta a unui stil de viață sănătos și responsabil față de natură.

Share This Post On