turtiţe de vinete 1 an

Turtiţe de vinete

de Roxana
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vinetele sunt bogate în vitamina A, haideţi să le încercăm şi în combinaţie cu brânză, într-o reţetă rapidă de turtiţe cu vinete.

Turtițe de vinete sunt un preparat deosebit. Vinetele sunt bogate în vitamina A, iar în combinaţie cu brânză sunt un deliciu.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curăţaţi vânăta de coajă şi tăiaţi-o în cubuleţe pe care le puneţi într-o strecurătoare. 
  2. Adăugaţi puţină sare peste acestea şi daţi-le de-o parte. 
  3. Puneţi puţină apă la fiert şi, atunci când apa fierbe, adăugaţi cubuleţele de vinete (după ce sunt clătite puţin). Lăsaţi-le să fiarbă aproximativ 5 minute, până devin moi.
  4. Când sunt suficient de moi, scurgeţi apa şi zdrobiţi-le cu o furculiţă, adăugaţi pătrunjelul, brânza, oul, sarea şi piperul (opţional) şi amestecaţi-le. 
  5. Apoi, modelaţi amestecul în formă de turtiţe mici pe care le daţi prin pesmet.
  6. Turtiţele se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu puţin ulei, şi se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. 

Pot fi mâncate atât calde cât şi reci.

Sursă foto: http://flic.kr/p/728xVk