Brioșe cu banane și roșcove (de la 1 an)

Brioșe cu banane și roșcove Ingrediente:
– 300g făină sau 150g făină integrală și 150 g făină albă
– 1 linguriță praf de copt
– 1 linguriță bicarbonat
– ½ linguriță sare (opțional)
– 120gsirop de arțar (sau alt îndulcitor)
– 3 banane mari foarte bine coapte făcute piure
– 1 ou bătut
– 75ml apă
– 75ml ulei vegetal
– 75g pudră de roșcove (carob) sau ciocolată neagră

Mod de preparare:
Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul într-un vas mare. Se adaugă îndulcitorul.

Separat se amestecă bananele, oul, apa și uleiul după care se adaugă la ingredientele uscate. Se amestecă până se incorporează și se adaugă pudra de roșcove sau ciocolata marunțită.

Se pune compoziția în formă de brioșe și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 min.

Sursă foto: http://flic.kr/p/87PAvy

Author: Stefania

Sunt mamica lui Horia, un grăsunel fălcos și haios, care ne ajută în fiecare zi să trăim mai sănătos și mai frumos. Locuim în Abu Dhabi, printre curmale și mango delicioase, unde produsele bio sunt rare și scumpe fiind chiar o adevarată provocare. Însă, cu imaginație și perseverență reușim să ne hrănim sănătos.

Share This Post On
  • andreuta

    Sunt minunate aceste briose. eu le-am imbunatatit cu bucati de nuca si cu merisoare uscate. in loc de sirop de artar am pus suc de portocale. eu si fiul meu de 2 ani suntem inebuniti dupa ele

    • Carmen Calin

      multumim, andreuta! suna bine ce ai facut tu acolo 🙂

  • Andrei Mihaela

    Buna ziua,
    As vrea sa folosesc aceasta reteta, pe post de blat de tort, Imi ajung cantitatile astfel incat sa pot taiata blatul in doua? Am o forma de tort cu diametru de 40 cm.
    Cu idei de insiropare a blatului, ma puteti ajuta? Eu ma gandesc la suc de portocale

    Multumesc