Brioșe cu banane și roșcove (de la 1 an)

Copiii iubesc brioșele! Cred că unul din motive este forma lor, formă care-i ajută pe copii să poată mânca singuri.
Dulci sau sărate, brioșele vor fi mereu o încântare pentru cei mici, dar nu numai ;). Această rețeta de brioșe cu banane și roșcove va fi un succes garantat.

Brioșe cu banane și roșcove

Brioșe cu banane și roșcove

Ingrediente:

  • 300 g făină sau 150 g făină integrală și 150 g făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • ½ linguriță sare (opțional)
  • 120 g sirop de arțar (sau alt îndulcitor)
  • 3 banane mari foarte bine coapte făcute piure
  • 1 ou bătut
  • 75 ml apă
  • 75 ml ulei vegetal
  • 75 g pudră de roșcove (carob) sau ciocolată neagră (pentru copiii mai mari)

Mod de preparare:

  1. Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul într-un vas mare.
  2. Se adaugă îndulcitorul.
  3. Separat se amestecă bananele, oul, apa și uleiul, după care se adaugă la ingredientele uscate.
  4. Se amestecă până se încorporează și se adaugă pudra de roșcove sau ciocolata mărunțită.
  5. Se pune compoziția în formă de brioșe și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 min.

Sursă foto: http://flic.kr/p/87PAvy

Author: Stefania

Sunt mamica lui Horia, un grăsunel fălcos și haios, care ne ajută în fiecare zi să trăim mai sănătos și mai frumos. Locuim în Abu Dhabi, printre curmale și mango delicioase, unde produsele bio sunt rare și scumpe fiind chiar o adevarată provocare. Însă, cu imaginație și perseverență reușim să ne hrănim sănătos.

Share This Post On
  • andreuta

    Sunt minunate aceste briose. eu le-am imbunatatit cu bucati de nuca si cu merisoare uscate. in loc de sirop de artar am pus suc de portocale. eu si fiul meu de 2 ani suntem inebuniti dupa ele

    • Carmen Calin

      multumim, andreuta! suna bine ce ai facut tu acolo 🙂

  • Andrei Mihaela

    Buna ziua,
    As vrea sa folosesc aceasta reteta, pe post de blat de tort, Imi ajung cantitatile astfel incat sa pot taiata blatul in doua? Am o forma de tort cu diametru de 40 cm.
    Cu idei de insiropare a blatului, ma puteti ajuta? Eu ma gandesc la suc de portocale

    Multumesc