Pate de dovlecel (de la 1 an)

pate dovlecel Ingrediente:
– un dovlecel tăiat cubulețe
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 linguri ulei vegetal (de floare soarelui, măsline, de susan, de sâmburi de struguri etc)
– 2 căței de usturoi
– un ardei capia roșu sau un gogoșar

Mod de preparare:
Dovlecelul tăiat cuburi se fierbe pentru 2 minute, la foc mic (mai mult se opărește). Se stoarce mai apoi de apă, se lasă la răcit, după care se pune în blender împreună cu zeama de lămâie, uleiul vegetal, usturoiul zdrobit în prealabil și ardeiul/gogoșarul tăiat felii. Se mixează până se ajunge la consistența unei smântâni. Se poate adăuga opțional sare și verdeață.

Acest pate de dovlecel este de preferat să se servească imediat, însă se poate păstra la frigider pentru 1-2 zile.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7KtR75

Author: Adina

Sunt mama unui băiețel poznaș și adepta a unui stil de viață sănătos și responsabil față de natură.

Share This Post On